print deze pagina sluit deze pagina
ONK Enduro Bergeijk
6 oktober 2007


De zomerstop is voorbij en het endurofeest in Nederland kan weer beginnen.
Dat er in de zomer geen enduro's in Nederland zijn wil niet zeggen dat er door onze mannen niet gereden en getraind wordt. Uiteraard worden de regionale cross-wedstijden meegenomen en afgewerkt. Voor de echte enduro rijder is een crossbaan alleen niet genoeg, dus worden er andere mogelijkheden gezocht en gebruikt.
Door verschillende TCD-enduristen werd in de zomer het buitenland verkozen om daar de rij- en duurconditie op peil te houden.
Verschillende landen werden diverse malen gebruikt als training. Zo gingen verschillende TCD-ers o.a. naar Frankrijk, Roemenie en Slowakije.
Zoals al eerder aangegeven zijn twee TCD ers actief in de EK.
D.J. Zundapp en Peter Bergsma hebben in Finland meegedaan. Peter pakte ook nog de EK in Polen mee en bewees dat met veel ervaring en doorzettingsvermogen een EK wedstrijd uit te rijden valt ook al heb je de gehele nacht voor aanvang geprobeerd de lokale tap leeg te drinken! En voor de insiders: Ja, hij was de hele dag beroerd en had een kater!

Bergeijk
Het was de eerste maal dat het Brabo-enduro team daar een enduro organiseerde dus vol verwachting trok het circus er naartoe.
Op het circuit bij Valkenswaard was het parc ferme en meteen werd duidelijk dat kosten nog moeite gespaard waren om een grootse en gedenkwaardige enduro te organiseren. Het was top voor elkaar en het weer was uitstekend. Het Braboteam had zelfs het cosscircuit als proef opgenomen.
In totaal waren er 3 proeven opgenomen in een ronde met een lengte van 75 kilometer.
2 Proeven hadden veel weg van een maiscross en was dus een makkie voor echte crossers. De derde proef op het circuit was lekker lang en moest twee maal achter elkaar genomen worden. Men had dit afgekeken van de enduro in Holten. Ook hier waren er weer verschillende rijders die de tweede ronde vergaten en dus gediskwalificeerd werden. Helaas.
Zoals gezegd prachtig weer en iedereen reed dan ook alleen in zijn cross-shirt.
Onze jongens gingen vol goede moed van start. Meteen voor de eerste proef bleek al dat Robbie Hermsen problemen had met zijn motor. Hij reed nagenoeg de hele wedstrijd met een motor die het dan weer wel dan weer niet deed. Frustrerend. Aan einde van de wedstrijd deed de motor het teveel niet en Robbie moest opgeven.
Ook Gilbert Berntsen had problemen en viel uit.
De rest van de TCD ers bleef rijden en kwam binnen zoals het hoort. De eerste na de zomerstop zat erop. Het was een mooie "crossdag" geweest. Zoals gezegd een hoog maiscross gehalte en de echte crossers hadden vandaag voordeel.
De uitslag liet door een computerstoring erg lang op zich wachten. Voor sommige TCD ers werd het wachten echter goed beloond.
Voor Sjoerd Migchelbrink kon de dag niet meer stuk. Hij won zijn klasse vandaag, mede door diskwalificatie van zijn grote concurrent die vergeten was de derde proef twee maal te rijden. Sjoerd was tweede in de tussenstand.
Dirk van de Heiden werd tweede in zijn klasse en bleef leider in de tussenstand.

De uitslagen van vandaag:

  • Klasse C Inters E3
    10e D.J. Winkelhorst
  • Klasse D Nationalen E1
    1e Sjoerd Migchelbrink
  • Klasse E Nationalen E2
    2e Dirk van deer Heiden
    6e Jeroen Vriezekolk
    11e Roberto Curre
    14e Arthur Breukelaar
    17e Roy Jurriens
    13e Peter Wolsink
  • Klasse G 40+
    7e Wim Hendriks
    15e Anne van Ramshorst
    48e Stef Hermsen
  • Clubteams
    8e TCD-2
    9e TCD-1