print deze pagina sluit deze pagina
ONK Enduro Voden
13 oktober 2007


Vandaag was de VAMC aan de beurt om de 44e Oost Gelderland rit te organiseren.
Het was opnieuw volop zomer dus daar kon het niet aan liggen. Men had een route van 65 kilometer uitgezet met daarin wederom 3 proeven. De Inters moesten 4 maal en de Nationalen 3 maal rond.
De proeven waren dit jaar niet zoals andere jaren. Bekend is dat enduro uitzetters erg afhankelijk zijn van grondeigenaren die hun land ter beschikking stellen. Echter als er op dat land nog een gewas staat houdt het op en moeten er alternatieven gezocht worden. Hier had ook de VAMC mee te maken. Twee proeven waren daarom op maisplakken en niet al te lang. Op de route was er veel kruip door sluip door opgenomen. Goed om je conditie en concentratie te testen.
De derde proef leverde in het begin wat problemen op. Omdat start en finish van de proef niet bij elkaar lagen hadden de tijdwaarnemingen onderling communicatie problemen. Dit leidde weer tot lange wachttijden van rijders die de proef in wilden. Gevolg hiervan was dat kostbare tijd verstreek waardoor de rijders mogelijk te laat bij hun tijdcontrole zouden arriveren. Dit was duidelijk te zien op het stuk openbare weg na de proef en voor de tijdklok. Het leek wel wegrace. Gelukkig werd het probleem opgeheven en kon op een normale manier over de weg gereden worden.

Er was nog iets dat vandaag anders was. Ondergetekende en de TCD rijders waren allemaal iets gespannen en een klein beetje zenuwachtig. Vandaag zou het gebeuren. HIJ zou komen en pas weggaan als de wedstrijd voorbij was. Het was dus eigenlijk een bijzondere dag. Vandaag zouden we in de gaten worden gehouden door een echte BOBO van de TCD die eens kwam kijken wat de clubleden zoal presteren. Het was niet zomaar een BOBO, nee het was meteen de Opper-BOBO.
De voorzitter van de TCD liep mee en zorgde voor extra druk. Als dat maar goed zou gaan!

De wedstrijd. Lekker druk en iedereen in een goede stemming, mede door opnieuw het mooie weer.
De TCD was goed vertegenwoordigd dus de verwachtingen waren hoog. Toch ging er weer wat mis bij onze rijders. Opnieuw was het Robbie Hermsen die zijn Honda niet aan de finish bracht. Ook Anne van Ramshorst had vandaag pech en mechanische problemen.
Vandaag waren het opnieuw de crossers die een groot voordeel hadden in de proeven. Dat was duidelijk te zien in de tijden die gereden werden. Door al genoemde omstandigheden was het te"makkelijk" vandaag. De echte enduro rijders hadden het liever een stuk zwaarder gezien.
Edwin Striekwold liet vandaag nog even zien dat hij het crossen niet verleerd is. Hij werd keurig 2e bij de zware viertakten. Verder gebeurde er weinig bijzonders vandaag en onze overige rijders kwamen goed binnen.
Opnieuw hadden de motoren vandaag niet echt veel geleden en kon zonder veel onderhoud aan de volgende wedstrijd begonnen worden.
Onze BOBO was zoals al verteld de hele dag aanwezig en weet nu precies hoe een enduro in elkaar zit.

De uitslagen van vandaag:

  • Klasse A Inters E1
    8e Marnix Merk
  • Klasse E Inters E3
    6e Peter Bergsma
    14e D.J. Winkelhorst
  • Klasse D Nationalen E1
    3e Sjoerd Migchelbrink
  • Klasse E Nationalen E2
    6e Dirk van de Heiden
    7e Frank Wilting
    11e Jeroen Vriezekolk
    16e Arthur Breukelaar
    18e Roberto Curre
    21e Peter Wolsink
    25e Roy Jurriens
    32e Gilbert Berntsen
  • Klasse F Nationalen E3
    2e Edwin Striekwold
  • Klasse G 40+
    11e Wim Hendriks
    30e Stef Hermsen
  • Klasse H Daglicenties
    7e Roel Berends
    21e Bjorn Zweers
  • Clubteams
    9e TCD-2
    10e TCD-1