print deze pagina sluit deze pagina
ONK Enduro Geesteren
20 oktober 2007


De derde enduro na de zomerstop was er een die bekend staat om het gerace over bouwlanden.
Helaas weinig variaties en opnieuw veel voordeel voor crossers. Nog steeds zat het weer erg mee en was het parcours erg goed te berijden. In het verleden is dit wel eens wat anders geweest. Veel, erg veel regen zorgde er toen voor dat de wedstrijd ingekort moest worden. Ook een enduro over alleen maar bouwlanden kan dus zwaar zijn. Vandaag was daar geen sprake van en alles was goed te doen.
3 proeven per ronde. 2 maal racen over bouwlanden en gelukkig 1 maal een enduroproef waar het niet alleen op crosskwaliteiten aankomt. Bij de derde kwamen inzicht en ervaring goed van pas. Er waren in de crossproeven mooie bulten geschoven wat het voor de toeschouwers nog iets aantrekkelijk maakte om naar te kijken.
Meteen na de start kwam men het enige water die dag tegen. Men moest door een beek met allerlei blokken. Voor velen was dit toch lastig. De motor springt alle kanten op. Dit alles doet een beetje denken aan de enduro's in Belgie waar dit vaker aan de orde is. Eenmaal in de beek moest men onder een bruggetje door. Dit kon alleen maar door erg laag te bukken. Een groot aantal rijders is helaas niet soepel en lenig genoeg om zover te bukken. Gevolg hiervan zijn vaak diepe krassporen en gleuven op de dure helmen.

Onze jongens waren er uiteraard ook weer. Robbie Hermsen had opnieuw problemen en viel uit door technische problemen. Frank Wilting begon zijn wedstrijd al met 2 minuten straf omdat hij te laat was voor de start. Later die dag klokte hij de 2 opgelopen strafminuten terug onwetend dat dit vervolgens 2+2=4 strafminuten op zou leveren. De eerste twee proeven leverde geen moeite op. De derde was de enduroproef met daarin een gleuf waar menig rijder vast kwam te zitten en zo een mooie klassering in rook op zag gaan.
Bij ons was Roberto Curre het slachtoffer. Hij reed erin en kwam bijna 4 minuten later weer los. Voor een goede klassering is dit dodelijk en hij kelderde dan ook in de einduitslag.

De uitslagen:

  • Klasse A Inters E1
    6e Marnix Merk
  • Klasse C Inters E3
    11e D.J. Winkelhorst
  • Klasse D Nationalen E1
  • Sjoerd Migchelbrink
  • Klasse E Nationalen E2
    6e Dirk van de Heiden
    11e Jeroen Vriezekolk
    15e Arthur Breukelaar
    19e Peter Wolsink
    21e Frank Wilting
    22e Roberto Curre
    25e Roy Jurriens
    34e Gilbert Berntsen
  • Klasse G 40+
    4e Wim Hendriks
    6e Anne van Ramshorst
    40e Stef Hermsen
  • Klasse H
    13e Bjorn Zweers
  • Clubteams
    10e TCD-2
    11e TCD-1