print deze pagina sluit deze pagina
ONK Enduro Hellendoorn
27 oktober 2007


De vierde enduro in 1 maand. Voor een aantal rijders werd dit langzamerhand teveel. Elke week weer preparen en klaar maken voor de komende zaterdag. In de afgelopen 4 weken had bij menig rijder het sociaal leven op een laag pitje gestaan. Er was immers geen tijd voor, de brommer moet klaar gemaakt worden voor de komende wedstrijd.

Hellendoorn was vandaag aan de beurt. De Heuvelrit staat bekend als een erg mooie waar eindelijk eens een keer een proef in zit waar met verstand gereden moest worden. De 70 kilometer lange route moest door de Inters en Nationalen 3 maal gereden worden. Ook hier 3 proeven per ronde. 2 met wisselend akker/bos terrein en dan de derde. De enige proef in enduro Nederland waar een grote begroeide zandafgraving is opgenomen. Daar omheen erg veel bos met kruip door sluip door, lange bospaden met stenen en gaten. Kortom, een echte enduro proef waar de gemiddelde crosser erg tegen op ziet. Eindelijk, na al die crossproeven op maisplakken in de vorige enduro's nu een echte voor de mannen die meer kunnen dan alleen maar crossen.
De route bestaat in Hellendoorn uit veel bos gebied. Veel kapot gereden paden met daarin de bekende knippen. Jaar na jaar wordt er over dezelfde paden en knippen gereden dus je kunt wel nagaan hoe diep en vermoeiend dit alles is. Een aanslag op de conditie van velen. Op deze paden worden de jongens van de mannen gescheiden. Het was deze week bewolkt maar het bleef gelukkig droog. Het parcours lag er ook droog bij.

De wedstrijd ging van start en de TCD-ers deden goede zaken. Omdat de proeven niet alleen uit snelle cross stukken bestonden en daardoor meer inzicht vergde van de rijders deden onze mannen het goed. Dit was in de uitslagen goed te zien. De TCD ers stegen een aantal plaatsen in de klassementen.
Sjoerd Migchelbink deed het erg goed en werd 2e. Daardoor gaat hij nu aan kop in de tussenstand.
Dirk van de Heiden behaalde een mooie derde plaats en leidt nog steeds in de tussenstand.
Arthur Breukelaar heeft het enduro virus goed te pakken en gaat per wedstrijd sneller rijden.
De rest van de TCD kwam op Robbie en Frank na met een mooie klassering uit de wedstrijd.

De uitslagen:

  • Klasse A Inters E1
    6e Marnix Merk
  • Klasse C Inters E3
    10e D.J. Winkelhorst
  • Klasse D Nationalen E2
    2e Sjoerd Migchelbrink
  • Klasse E Nationalen E3
    3e Dirk van der Heiden
    6e Jeroen Vriezekolk
    9e Arthur Breukelaar
    11e Roberto Curre
    21e Roy Jurriens
    24e Peter Wolsink
  • Klasse G 40+
    9e Wim Hendriks
    14e Anne van Ramshorst
    38e Stef Hermsen
  • Clubteams
    8e TCD-2
    9e TCD-1