print deze pagina sluit deze pagina
ONK Enduro Zelhem
3 november 2007


Lekker dicht bij huis deze keer. Voor velen van ons een thuiswedstrijd. De Jan van Beekrit is ook zeer zeker 1 van de mooiste wedstrijden in het seizoen. Mooie lange proeven met elke keer weer iets speciaals. Zelhem heeft het altijd perfect voor elkaar met ook voor de toeschouwers van alles te zien. In de 70 kilometer lange route zaten weer drie proeven met daarin van alles wat. Akkers, kruip door sluip door, een GP crosscircuit en natuurlijk de alom bekende proef op het zand. Heerlijke lange paden door privé bos. Erg hoge snelheden worden daar elke keer gehaald.
De proeven in Zelhem staan bekend als conditie brekers
De week voor de wedstrijd had het af en toe geregend dus niet alles was droog. De proef op het Zand kon dit natuurlijk makkelijk aan maar het circuit in Halle moest toch echt met verstand gereden worden. De baan is hard en de regen daarop maakt alles tot een gladde bedoeling. Iets teveel gas in de bochten en je gaat weer de andere kant op. Zoals gezegd vandaag van alles wat.
Inters 4 en Nationalen 3 maal rond vandaag. Toch weer een heel eind, 280 en 210 kilometer.
Veel rijders aan de start elke keer in Zelhem. Veel lokale daglicentie houders rijden hier graag een keer legaal over de proef bij landgoed het Zand.

Ook de TCD was met veel rijders vertegenwoordigd. Niet alleen wedstrijdrijders maar ook daglicentiehouders. Vandaag was best een belangrijke wedstrijd voor de TCD. We hadden immer 2 rijders die in hun klasse aan kop stonden van het totaal klassement.
Sjoerd Migchelbrink bij de E1 Nationaal en Dirk van der Heiden bij de E3 nationaal. Met nog maar een paar wedstrijden te gaan begint er toch wel enige druk te komen op de jongens.
Sjoerd heeft de gehele dag alles gegeven maar moest de overwinning toch overlaten aan zijn grootste concurrent. Met 1 punt achterstand staat hij na vandaag 2e in het totaal klassement. Het wordt in zijn klasse alleen maar spannender.
Dirk van der Heiden begon zijn wedstrijd met een ruime voorsprong op nummer 2 in het totaal klassement. Hij reed dan ook op heelhouden om het aankomende kampioenschap niet weg te gooien door een "domme"actie. Dirk werd vierde vandaag en houdt de concurrentie achter zich en blijft leider in de tussenstand.
Ook Jeroen Vriezekolk doet steeds erg goed mee. Deze oud zware viertakt kampioen doet in het tussenklassement toch nog maar mooie even mee voor de podiumplaatsen. En dat tussen al die jonge aankomende toppers!
Ook Arthur blijkt geen geluksrijder te zijn maar elke wedstrijd te klimmen.
D.J. had vandaag pech en liet in een proef anderhalve minuut liggen. Dit merk je uiteraard meteen in de uitslag.
Anne van Ramshorst had vandaag mechanische pech en viel uit.

De uitslagen

  • Klasse A Inters E1
    8e Marnix Merk
  • Klasse C Inters E3
    3e Peter Bergsma
    13e D.J. Winkelhorst
  • Klasse D Nationalen E1
    2e Sjoerd Migchelbrink
  • Klasse E Nationalen E2
    4e Dirk van der Heiden
    7e Jeroen Vriezekolk
    10e Arthur Breukelaar
    12e Roberto Curre
    13e Robbie Hermsen
    19e Roy Jurriens
    28e Peter Wolsink
    31e Gilbert Berntsen
  • Klasse F Nationalen E
    8e Edwin Striekwold
  • Klasse G 40+
    10e Wim Hendriks
    31e Stef Hernsen
  • Clubteams
    6e TCD-2
    7e TCD-1