print deze pagina sluit deze pagina
Kampioensrit ONK Enduro Bernheze
30 nov - 1 dec 2007


Op naar Bernheze in Brabant. Iets waar we normaliter niet of nauwelijks komen. Nu moesten we wel. De afsluiting van het enduro seizoen van 2007 was dit maal in Bernheze. De kampioensrit werd door Bernheze voor de eerste maal georganiseerd dus vele ogen keken mee naar de organisatie. Niet alleen enduro vrienden, ook lokale overheden. De organisatie had z'n best gedaan en een mooie route met erg lange proeven uitgezet. Dit was goed gelukt mede door de hulp van (oud) enduro rijders die in de organisatie zaten.

Zoals gebruikelijk was op donderdag de keuring en moesten de motoren een nachtje slapen in een beveiligd pars ferme. Op vrijdagochtend om 08.00 uur moest de eerste rijder van start gaan en zou die dag pas tegen 16.30 uur weer binnen komen om zijn motor opnieuw in het parc ferme neer te zetten. Hoezo lange vermoeiende dag?

Het parc ferme lag netjes bij de crossbaan van Bernheze. De baan was tevens opgenomen als proef. Verder waren er twee andere proeven uitgezet over grotendeels akkers. In de proeven had men gezorgd voor de nodige afwisseling door een 5-tal grote bomen neer te leggen waar overheen gereden moest worden. Dit waren dan ook echte dikke bomen en niet zomaar een paar takken. Tijdens de wedstrijd zou blijken dat vele rijders toch moeite hadden hiermee en op de platte.. gingen.
Verder had men een grote oplegger in de proef gezet waar door heen gereden kon worden. Let wel, kon worden, degene die het niet aandurfde kon er met een grote boog omheen rijden. Deed men dit was men zeker 30 seconden langer onderweg in de proef en was een goede klassering weg. Dit zorgde ervoor dat sommige twijfelaars en mindere goden toch de route door de truck namen en daar achteraf spijt van kregen. Het bleek toch iets lastiger dan verwacht.
De proeven lagen er redelijk bij en als het droog zou blijven zou alles goed komen.

Op vrijdag 08.00 uur ging de eerste van start. Het was nog donker en de rijders konden in het bos dan ook nog weinig zien. Kop erbij houden dus. Het weer was bewolkt en het was koud. De inters moesten de route van 75 kilometer 4 maal en de Nationalen 3 maal rijden. 300 en 225 kilometer.
De dag vorderde en in de middag begon het iets te motregenen. Als je moe bent en veel kracht verloren hebt kan dit een reden zijn om de moed op te geven. Je ziet niets meer en bent je zelfvertrouwen kwijt. Aan het einde van de dag begon het harder te regenen.
Ook de TCD was afgereisd naar Bernheze om het seizoen af te sluiten. De eerste dag kwamen alle rijders van de TCD die van start gegaan waren netjes binnen. Weet je nog, zolang de motor loopt stoppen we niet, is het motto.
We hadden wel twee uitvallers die opgaven nadat ze binnen gekomen waren. Jeroen Vriezekolk werd plotseling ziek en kon echt niet meer.
Ook Stef Hermsen moest de tweede dag afzeggen. Hij had uren rondgereden met gebroken ribben opgelopen tijdens een val eerder op de dag. Hoezo bikkel!

Toen begon het. Regen, Regen,Regen, Noodweer en storm. In de nacht van vrijdag op zaterdag noodweer. We hielden ons hart vast, wat zou er overblijven van het toch al kapot gereden parcours.

s'Morgens naar buiten en wat bleek? Droog en een mooie blauwe hemel. Wederom om 08.00 uur gingen de eersten van start. Al snel bleek dat het gehele parcours en de diepe sporen allemaal onder water stonden. De bouwlanden waren veranderd in modderpoelen. Het was verschrikkelijk zwaar geworden. Gelukkig was het droog anders hadden er maar weinig op het podium gestaan.
De dag vorderde en de rijders waren allemaal aan het doodgaan op de motor. Veel, erg veel uitvallers was het gevolg. Het was haast niet te doen. Degene die kon reed door en hoopte dat de motor heel zou blijven.
Aan het einde van de tweede dag was een slotcross ingepland. De crossbaan was door de regen een grote modderpoel geworden. Aan het einde van de dag werd door de wedstrijdleiding besloten toch te starten. 30 man achter het hek en gaan. Modder, modder en nog eens modder. Onverantwoord.
Nadat 1 manche verreden was werd alsnog besloten de rest af te lasten. We hadden als TCD nog 1 ding te vieren na de eerste manche. De enige manche werd gewonnen door een TCDer, Anne van Ramshorst won het modderballet met grote voorsprong!
Marnix Merk reed de tweede dag alle sterren van de hemel. Hij reed naar een derde plaats bij de Inters E1. Topprestatie als gekeken wordt naar de toprijders in die klasse. Conditie en doorzettingsvermogen daar ontbreekt het hem niet aan!

Het zat erop. De tweedaagse was afgelopen. Seizoen 2007 kon afgesloten worden en de eindstand kon bekend gemaakt worden.
De TCD deed dit jaar erg goed mee en heeft dan ook drie podiumplaatsen mee naar huis genomen.

Dirk van der Heiden werd Kampioen in de klasse E Nationalen E2.
Jeroen Vriezekolk werd 3e in dezelfde klasse.
Sjoerd Migchelbrink werd toch nog 3e in de klasse D Nationalen E1 ondanks zijn uitvallen in Hafsen.

De uitslagen:
klasse rijder 30 nov 1 dec totaal
Klasse A Inters E1 Marnix Merk 10 3 5
Klasse B Inters E2 Peter Bergsma 10 9 9
Klasse C Inters E3 D.J. Winkelhorst 13 7 7
Klasse D Nationalen E1 Sjoerd Migchelbrink 2 3 3
Klasse E Nationalen E2 Dirk van der Heiden 4 4 4
Jeroen Vriezekolk 6 - 31
Robbie Hermsen 8 9 7
Roberto Curre 15 21 18
Peter Wolsink 18 16 15
Roy Jurriens 20 17 16
Gilbert Berntsen 34 - 33
Klasse G 40+ Wim Hendriks 7 - 24
Anne van Ramshorst 11 6 7
Eef Jansen 30 -
Clubteams TCD-1 7 7 7
TCD-2 9 6 6