WELKOM op de website van
motorsportvereniging TCD HummeloMotorsportvereniging TCD Hummelo
is een bloeiende vereniging met meer dan 800 leden!

Ons prachtige motocrosscircuit "de Heksenplas", gelegen in de bossen van het Achterhoekse Hummelo, heeft twee aparte banen voor de jeugd en één voor de "groteren". Het circuit is geopend (alleen voor leden) op woensdag en op zaterdag.

Op onze homepage treft u alle mogelijke informatie over de vereniging met o.a informatie over het circuit, de contributie en de ontstaansgeschiedenis. De laatste nieuwtjes komt u te weten door in de bovenste zwarte balk op "laatste nieuws" te klikken.


MX-Polis, de verzekering voor jouw crossmotorKlik hier voor alle informatie over lidmaatschap, contributie betalen en hoe u het lidmaatschap op kunt zeggen.

Heb je de KNMV Basis Sportlicentie 2017 nog niet aangevraagd, doe dat dan zo snel mogelijk. Houd rekening met een doorlooptijd van zeker 5 dagen. Wil je zaterdags rijden, dan moet je uiterlijk de week ervoor de aanvraag doen (zonodig helpen we je daarbij in het clubgebouw).

Programma
(Klik op het plaatje links voor het jaarprogramma)
Het programma voor de komende tijd ziet er als volgt uit:Clubblad START (verschijnt 10x per jaar)
Motorsportvereniging TCD Hummelo informeert u maandelijks via het clubblad en permanent via onze website. Onder meer over het komende programma, de reglementen, uitslagen, foto's en nog veel meer ....
Het clubblad wordt mede mogelijk gemaakt door de adverteerders. Wilt u ook adverteren, neem dan contact op met het bestuur voor advertentievoorwaarden en tarieven.
U kunt ons helpen bij het aanleveren van "content" (in gewoon Nederlands: nieuws), zoals verhalen, informatie, uitslagen, wedstrijdverslagen, foto's .....
Heeft u iets te melden?
Bel (0314) 34 37 11 of stuur een e-mail: redactie
clubgebouw 'de Daele' Clubgebouw "de Daele"
Het clubgebouw, van origine een kleine boerderij, gebouwd in 1912, staat op de gemeentelijke monumentenlijst van de gemeente Bronckhorst. In 2000 is een omvangrijke renovatie afgerond en sindsdien is het nog beter vertoeven in "de Daele". Het is geopend een uur voor, tijdens en (minimaal) een uur na de openingstijden van het circuit. U bent van harte welkom, dus kom gewoon binnen en ervaar de gemoedelijkheid, geniet van het uitzicht op het circuit en van een drankje of hapje.
Het clubgebouw wordt bij grote wedstrijden gebruikt als ontvangstruime voor de genodigden en/of helpers en officials.
Geschiedenis van TCD
De vereniging is op 17 april 1957 in Doetinchem opgericht en draagt officieel de naam "Tour en Crossclub Doetinchem" (TCD). In aanvang een gemengde vereniging, maar gaande weg steeds meer toegespits op de motocross.
Sinds ca. 1960 heeft de vereniging het terrein "de Heksenplas" in Hummelo als domicilie. In 1992 is Hummelo ook de statutaire vestigingsplaats van de vereniging en is de gebruiksnaam TCD Hummelo ingevoerd. Lees alles hier alles over de historie van de TCD.
Reglementen
Net als iedere andere vereniging kent TCD Hummelo een aantal reglementen. Niet om de leden te pesten, maar om voor iedereen gelijke normen te hebben en het reilen en zeilen van een grote vereniging in goede banen te leiden.
Er zijn regels voor op en rond het circuit, de eisen waaraan voldaan moet zijn voordat op het circuit gereden mag worden (geluid, kleding, verzekering, ...).
Verder natuurlijk statuten, wedstrijdreglementen, milieuregels, etc., etc.
Voor de rijders is het ook van belang om kennis te hebben van de betekenis van de vlaggen en signalen.