Ledeninfo

Hoe wordt je lid?

Lid worden doe je gewoon in het clubgebouw, jouw gegevens worden genoteerd en je krijgt direct de lidmaatschapskaart mee (geldt miv van de ledenstop alleen voor niet rijdende leden en rijders tot en met 18 jaar (*)). 

Wil je crosslid worden en ben je al 19 jaar, dan kun je je op de wachtlijst laten plaatsen door het digitale aanvraagformulier volledig in te vullen en via internet te versturen (als het gelukt is krijg je direct via email de bevestiging van jouw aanmelding).


* het jaar waarin je 19 jaar wordt geldt als omslagpunt, dus wordt je 19, dan mag je nog lid worden, ben je op 1 januari al 19, dan geldt de wachtlijstprocedure 

Direct na betaling van de contributie gaat het lidmaatschap in, je kunt dan aan de clubevenementen deelnemen en krijgt het clubblad periodiek thuis gestuurd.

Ben je lid, dan krijg je in december een contributiefactuur toegestuurd voor de betaling van de contributie voor het nieuwe jaar.

De contributie betreft een kalenderjaar, dus ook als je in de loop van het jaar lid wordt, betaal je het volle pond (wij rekenen daarentegen geen administratie- of inschrijfkosten o.i.d.). 

Soorten lidmaatschap

Het lidmaatschap van TCD Hummelo is in een aantal categorieën verdeeld, afhankelijk van leeftijd en al dan niet gebruiken van het circuit.

Als (gewoon) lid (L), ondersteunt u de vereniging, zonder gebruik van het circuit "de Heksenplas" te maken.

Een jeugdlid (J) is op 1 januari nog geen 16 jaar. Een ouder/voogd dient hierbij wel lid te zijn (al dan niet crossend). 

Jeugdleden mogen afhankelijk van het niveau gebruik maken van  de jeugdbaan of de grote trainingsbaan 

Een crosslid (C) is op 1 januari 16 jaar of ouder en maakt gebruik van de grote trainingsbaan.

Daarnaast kennen we fietscrossleden (F) voor jeugd tot en met 14 jaar die meedoen aan de fietscrossen.


Sinds 2010 kennen we een ledenstop voor leden vanaf 19 jaar.

LEDENSTOP ....

Ledenadministratie

Verantwoordelijk voor de ledenadministratie is:

Casper Soeter

telefoon: (06) 11 28 80 90

email: leden@tcd-hummelo.nl


Heb je vragen of opmerkingen met betrekking tot het lidmaatschap, neem dan gerust even contact op met Casper, hij staat je graag te woord.


Contributie

Lidmaatschap beëindigen

Uw lidmaatschap wordt beëindigd door:

  • opzegging (dat kan zowel schriftelijk, wat de voorkeur heeft, maar ook mondeling bij de ledenadministratie)
  • niet tijdige betaling van de contributie 


Verzekering / Licentie

Alle coureurs die gebruik maken van het circuit, of het nu jeugdrijders of wedstrijdcoureurs zijn, dienen in het bezit te zijn van een speciale verzekering van de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging).

Tot en met 2015 kende de KNMV sportlicenties en districtslicenties. Vanaf 2016 heet de districtslicentie KNMV Basis Sportlicentie.

Coureurs die een KNMV-Sportlicentie hebben zijn automatische verzekerd (geldt ook voor de KNMV Off-Road-licentie). Heb je geen KNMV-Sport of - Off-Road-licentie, dan moet je een zogenaamde "Basis Sportlicentie" hebben om op een circuit te mogen rijden.

Klik hier voor algemene informatie over de Basis Sportlicentie.

AANVRAGEN
De KNMV Basis sportlicentie vraag je zelf rechtstreeks via het internet aan bij de KNMV, je vult daarbij online een zogenaamde eigen medische verklaring in en upload een pasfoto.
Er dient direct via iDeal afgerekend te worden.

Als alles goed gegaan is, ontvang je direct de licentie digitaal op jouw mobieljte en/of emailadres. De fysieke licentie wordt een paar dagen later door de postbode thuis bezorgd.

Zorgt u ervoor dat u voordat u gebruik maakt van het/een circuit de verzekering geregeld heeft en neem het verzekeringsbewijs altijd mee, u moet het altijd op verzoek kunnen tonen.

De KNMV stelt jaarlijks het tarief vast. Van dat tarief krijgt de club welke je bij de aanvraag selecteert een bijdrage van de KNMV. Het is dus voor TCD Hummelo van belang dat je onze club selecteert: TC Doetinchem - Hummelo (Hummelo) (ook al wordt op basis van postcode een andere club voorgesteld).

Mocht je hulp bij het aanvragen van de KNMV Basis sportlicentie nodig hebben, kom dan gewoon naar het clubgebouw dan helpen we je ermee.