KNMV Basis Sportlicentie
Aanvragen


Alle coureurs die gebruik maken van het circuit, of het nu jeugdrijders of wedstrijdcoureurs zijn, dienen in het bezit te zijn van een speciale verzekering van de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging).

Coureurs die een KNMV-Sportlicentie hebben zijn automatische verzekerd (geldt ook voor de KNMV Off-Road-licentie). Heb je geen KNMV-Sport of - Off-Road-licentie, dan moet je een zogenaamde "Basis Sportlicentie" hebben om op een circuit te mogen rijden.

Klik hier voor algemene informatie over de Basis sportlicentie.

AANVRAGEN
De KNMV Basis sportlicentie vraag je zelf rechtstreeks via het internet aan bij de KNMV, je vult daarbij online een zogenaamde eigen medische verklaring in en upload een pasfoto.
Voor de licentieaanvraag afgerond kan worden moeten een aantal kennisvragen beantwoord worden.
Vervolgens dient direct via iDeal afgerekend te worden.

Als alles goed gegaan is, ontvang je direct de licentie digitaal op jouw mobieljte en/of emailadres. De fysieke licentie wordt een paar dagen later door de postbode thuis bezorgd.

Zorgt u ervoor dat u voordat u gebruik maakt van het/een circuit de verzekering geregeld heeft en neem het verzekeringsbewijs altijd mee, u moet het altijd op verzoek kunnen tonen.De KNMV heeft het tarief voor 2018 vastgesteld op 60,00. Bij de aanvraag moet je aangeven voor welke club je aanvraagt, die club krijgt van de KNMV een bedrag van 10,00. Kies bij het aanvragen dus voor TC Doetinchem-Hummelo (Hummelo).

Mocht je hulp bij het aanvragen van de KNMV Basis sportlicentie nodig hebben, kom dan gewoon naar het clubgebouw dan helpen we je graag met onze KNMV Licentie Aanvraag Service (afgekort KLAS)..