Vlaggenistencursus (online)

Online Vlaggenistentraining

Het is voor vrijwilligers van verenigingen, ouders en monteurs van sporters en voor iedereen die geïnteresseerd is in het vlaggen bij clubtrainingen, -wedstrijden en DMX nu mogelijk om online deel te nemen aan de zogenaamde vlaggenisten cursus van de KNMV.

Met ingang van 2018 dienen alle motocrossers, zowel jeugd als sporters vanaf 16 jaar een instructie-filmpje te bekijken en aan de hand daarvan een aantal vragen te beantwoorden.
Sporters vanaf 16 jaar die alle vragen correct beantwoord hebben krijgen op hun licentie een kenmerk, een vlaggetje, wat betekent dat zij tijdens clubtrainingen, clubwedstrijden en de DMX mogen vlaggen.

Organiseert u als vereniging alleen clubtrainingen en –wedstrijden of DMX-wedstrijden dan kunt u uw vrijwilligers vragen om via de Digitale Leeromgeving (DLO) van de KNMV de vlaggenistencursus te volgen.
Nadat men alle vragen correct heeft beantwoord krijgt men middels email een zogenaamd certificaat toegestuurd, deze kan worden geprint of gedownload op de telefoon.


Om iemand goed te kunnen identificeren is een pasfoto op het certificaat verplicht. Zonder pasfoto kan er geen certificaat afgegeven worden.

Klik hier voor een uitleg hoe de cursus aan te vragen.

Naar de opleiding ...

Vlaggen en betekenis

motocross vlagsignalen